مهم ترین نکات اصول کاشت صیفی جات

اصول کاشت صیفی جات

فهرست مطالب

بذر صیفی جات به دلیل حساس بودن نسبت به هوای خنک یا باید در فصولی کاشته شوند که روزهای سرد زمستان طی شده باشد و یا از بذرهای استفاده شود که برای رشد در آب و هوای سرد مناسب باشند. به همین منظور در این مقاله از مجله سبز منظر قصد داریم اصول کاشت صیفی جات را با هم بررسی کنیم. پس در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

اصول کاشت صیفی جات در فصل زمستان

اگر شرایط آب و هوایی محل زندگی شما به گونه ای است که دارای زمستان‌های طولانی با برف های سنگین و یخبندان هستید توصیه می‌کنیم که بذر خود را در اوایل پاییز و تا زمانی که هنوز سرمای شدید شروع نشده است آن را بکارید. تا در طول روز، زمان کافی برای رشد داشته باشند و بتوانید محصول خود را برداشت کنید. برخی از صیفی جات در فصل زمستان نیز امکان پرورش و رشد را دارند و می توانند در روزهای برفی نیز دوام بیاورند. برای مثال برای کاشت گوجه فرنگی از اواخر دی ماه فرصت دارید تا بذر خود را بکترید تا حداقل در طی روز ۸ ساعت نور خورشید دریافت کنند.

یکی از اصول کاشت صیفی جات در فصل زمستان این است که برای محافظت بذر گیاه خود قبل از فرا رسیدن سرما و انجماد زمین محصولات خودتان را با مالچ به طور کامل بپوشانید. در این صورت بذر گیاه شما توسط مالچ از سرمای زمستان در امان می ماند.

نکته/ به خاطر داشته باشید که از مالچ های سبک استفاده کنید تا بتوانید ضخامت بیشتری را با آن پوشش دهید.

صیفی جات رونده

منظور از صیفی جات رونده این است که پس از کاشت بذر، گیاه به صورت رونده بر روی زمین پخش می شود و یا اگر آن را به سمت بالا هدایت کنید به همان سمت رشد پیدا می کند. اصول کاشت صیفی جات رونده به این صورت است که برای بوته هایی که نیاز است تا با ریسمان به جایی بسته شوند داربست تهیه کرده تا پیچک گیاه به دور آن پیچیده و خود را بالا نگه دارند. برای مثال برای کاشت بذر خیار درختی لازم است که از نخ های ضخیمی استفاده شود تا فضای کافی برای رشد داشته باشد. برخی از انواع کدوها نیز رونده هستند و بعد از کاشت بهتر است که آنها را بر روی داربست انداخت یا با ریسمانی به سمت بالا هدایت کنید تا گیاه به ریسمان پیچیده و خود را بالا نگه دارد.

در این روش بایستی شرایط را برای بذر صیفی جاتی که میوه های درشتی به بار می دهند به گونه‌ای فراهم کرد که در اثر سنگینی، بوته های آنها جدا نشده و آسیب نبیند. بذر صیفی جاتی مانند هندوانه یا خربزه به صورت رونده روی زمین کاشته می شود. تنها با مشکلی که در این روش با آن روبرو هستید قرار گرفتن میوه ها در گل و لای است که در برخی مواقع باعث می‌شود میوه ها خراب شده و یا ظاهر خود را از دست بدهند. برای حل این مشکل دقت داشته باشید که در هنگام آبیاری گیاه در خاک خیس و یا آب قرار نگیرد.

اصول کاشت صیفی جات

صیفی جات بوته ای

اصول کاشت صیفی جات بوته‌ای این است که در زمان کاشت بذر صیفی جات آنها را با فاصله از یکدیگر قرار دهیم. برخی صیفی‌جات مانند بادمجان و یا بامیه حالت بوته‌ای داشته و پس از رشد شکل درختچه  پیدا می کند و ساقه آنها به اندازه‌ای ضخیم است که به راحتی در برابر باد و یا باران آسیب نمی بینند.

همانطور که گفته شد نکته ای که در مورد کاشت بذر صیفی جات بوته ای باید به آن توجه داشت این است که این گیاهان با آنکه به صورت درختچه ای رشد می‌کنند اما شاخه های زیادی در اطراف خود تولید می کنند، به همین دلیل بهتر است که هنگام کاشت بذر آنها را با فاصله از یکدیگر بکارید تا بوته ها در یکدیگر فرو نرفته و به یک اندازه از خاک و نور تغذیه کنند. به خاطر داشته باشید که نور کافی هم در رشد بوته و هم در زیبایی و رنگ محصول نهایی تاثیر بسزایی دارد.

اصول کاشت صیفی جات

نکاتی که می‌تواند در اصول کاشت صیفی جات به شما کمک کند

1. یکی از مهمترین نکات برای کاشت صیفی جات که معمولا از تجربه  بالا در این رشته بدست می‌آید، این است که بهتراست برای پرورش بذر صیفی جاتی که برای فصل تابستان مناسب هستند بذرها را قبل از کاشت در داخل دستمال مرطوب به مدت چند روز خیس کنید تا پوسته خارجی بذرها نرم شده و پس از کاشت سرعت جوانه زنی آنها بالا برود. بنابراین ابتدا بذرها را داخل دستمال مرطوب خیسانده و پس از چند روز آن را به داخل خاک منتقل و کاشت کنید. برای اینکه بذر شما از بین نرود و به ثمر برسد حتماً از بذرهای استاندارد با قدرت جوانه زنی بالا استفاده کنید. برای این منظور می‌توانید از بذرهای صیفی جات را از فروشگاه های معتبر تهیه کنید.

2. یکی دیگر از نکات اصول کاشت صیفی جات این است که خاک مورد استفاده برای بذر نباید حالت چسبندگی داشته باشد و از طرف دیگر نباید خیلی سفت و سخت باشد. بنابراین بهترین خاک برای پرورش صیفی جات خاک هایی هستند که با کود دامی پوسیده و یا ورمی کمپوست ترکیب شده باشد.

3. اگر قصد دارد که در خانه کاشت صیفی جات در گلدان را تجربه کنید برای اضافه کردن خاک می‌توانید از خاک‌های سبزیکاری و یا خاک باغچه نیز استفاده کرده و مانند خاک های دیگر آن را با کود ورمی کمپوست ترکیب کنید.

4. اگر قصد کاشت صیفی جات در گلدان را دارید باید به این موضوع توجه داشته باشید که یکی از اصول کاشت صیفی جات در گلدان این است که از گلدان‌هایی با عمق بیشتر استفاده کنید. زیرا همانطور که گفته شد صیفی جات ریشه های با عمق بیشتری داشته و به همین دلیل بایستی در گلدان فضای کافی برای رشد را داشته باشند تا محصولات قوی تری را تولید کنند.

نتیجه گیری

به عنوان آخرین نکته برای کاشت صیفی جات تاکید می‌کنیم که برای داشتن محصولی با کیفیت و سالم لازم است که گیاه شما روزانه در مقابل نور مستقیم خورشید قرار بگیرد. اگر همه نکات گفته شده را در کاشت بذر خود انجام دهید می توانید مطمئن باشید که در نهایت محصولی سالم و مرغوب خواهید داشت. و پیشنهاد می‌کنیم اگر به کاشت گیاهان مختلف و سبزیکاری علاقه دارید مقاله های دیگر ما در زمینه نگهداری و کاشت را نیز مطالعه کنید. ممنون که با ما تا پایان این مطلب همراه بودید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *