آموزش چند روش کاشت میوه کاکتوس

روش کاشت میوه کاکتوس

فهرست مطالب

در این مقاله از مجله سبز منظر قصد داریم روش کاشت میوه کاکتوس را با هم بررسی کنیم. پس اگر علاقه‌مند به پرورش کاکتوس در خانه هستید ادامه مطلب را دنبال کنید.

میوه اپونتیا از خانواده کاکتوس‌ها است که بومی قاره آمریکا بوده و در مناطقی مانند مکزیک و مناطق خشک غرب و جنوب ایالات متحده رشد پیدا می‌کند. میوه این کاکتوس‌ها مواد اصلی آشپزی در جوامع بومی این مناطق بوده و در طب سنتی به عنوان درمانی طبیعی برای برخی از بیماری‌ها استفاده می‌شود. این نوع کاکتوس که به گلابی خاردار نیز معروف است، به راحتی رشد پیدا می‌کند و به آب کمی نیاز دارد.

روش کاشت میوه کاکتوس چیست؟

اولین قدم در یادگیری روش کاشت میوه کاکتوس این است که تعیین کنید کجا می‌خواهید کاکتوس خود را پرورش دهید، در زمین و یا در گلدان؟ اگر تصمیم دارید تا کاکتوس خود را درون ظرف رشد دهید باید از مخلوط ساکولنت استفاده کنید و مطمئن شوید که ظرفتان دارای سوراخ‌های زهکشی شده باشد. سپس باید برای شروع کاشت یکی از روش‌های زیر را انتخاب کنید:

  • کاشت بذر
  • قلمه زنی
  • خرید نهال

خرید نهال ساده‌ترین راه برای شروع کاشت کاکتوس است. چرا که به راحتی می‌توانید گیاه قلمه زده را در یک منطقه‌ با نور زیاد و با خاک زهکشی شده رشد دهید. به یاد داشته باشید که گیاه کاکتوس می‌تواند در تمام طول روز و گرمای آفتاب را تحمل کند و به آب کم نیاز دارد. توصیه ما این است که برای داشتن میوه اپونتیا فصل بهار را برای پیوند انتخاب کنید. اما اگر در مناطقی زندگی می‌کنید که خشک و گرم است می‌توانید در هر زمانی از سال این کار را انجام دهید.

روش کاشت میوه کاکتوس از طریق قلمه زنی

اگر برای روش کاشت میوه کاکتوس قلمه زنی را انتخاب کرده‌اید باید از گیاه دیگری قلمه بزنید. برای این کار باید یک پد سالم انتخاب کنید و از دستکش و چاقوی تیز برای نگه داشتن آن استفاده کنید تا با برش دادن قسمتی که به گیاه چسبیده است آن را از روی گیاه جدا کنیم. فقط باید دقت داشته باشید که زیر جایی که پد وصل شده است را برش ندهید؛ زیرا ممکن است به گیاه آسیب برسد.

روش کاشت میوه کاکتوس

وقتی که تعداد پدهایی را که می‌خواهید تکثیر کنید قطع کردید آن را در محل خشک و دارای سایه دور از کودکان و حیوانات خانگی قرار دهید. سپس آن را به مدت یک هفته بیرون از خانه قرار دهید تا جای برش خشک شود و پینه تشکیل شود. پس از گذشت این مدت زمان انتهای پینه‌دار پد را در عمق ۱۰ تا ۲۰ سانتی متری ظرف قرار دهید و روی آن خاک بریزید تا بتواند به کمک خاک به صورت صاف قرار بگیرد.

اگر قصد دارید کاکتوس‌تان را در باغ رشد دهید بهتر است حدود یک سال آن را درون ظرف نگهداری کنید. این کار به شما این امکان را می‌دهد که شرایط رشد را برای آن بهتر کنید و اجازه دهید که ریشه به مرور شروع به تولید جدید کند. اگر می خواهید بعدها از خواص میوه کاکتوس اپونتیا استفاده کنید باید در اوایل رشد به آن آب بیشتری بدهید و مراقب خشک شدن خاک باشید. بدین ترتیب لازم است در هفته یک تا دو بار به آن آب بدهید. اما وقتی که گیاه شروع به رشد کرد می‌توانید آبیاری آن را به یک چهارم قبل در هفته کاهش دهید.

نکته/ اگر در مناطق زندگی می‌کنید که زمستان‌های بسیار سردی دارد بهتر است کاکتوس خود  تا قبل از فرا رسیدن بهار در داخل خانه نگهداری کنید.

روش کاشت میوه کاکتوس از طریق کاشت بذر

از دیگر روش کاشت میوه کاکتوس می‌توان به کاشت از طریق بذر اشاره کرد که نسبت به روش قبل زمان بیشتری می‌برد و نیاز به مراقبت‌های بیشتری دارد. برای تهیه بذر کاکتوس می‌‌توانید به فروشگاه‌های آنلاین و یا گلخانه‌ها سر بزنید و یا اگر کاکتوس دیگری دارید می توانید از دانه میوه اپونتیا استفاده کنید.

اگر تصمیم گرفتید که بذر را از میوه کاکتوس برداشت کنید باید اجازه دهید تا قبل از کاشت دانه‌ها کاملاً خشک شود، سپس گلدان کوچک یا سینی بزرگی را برای کاشت بذر آماده کنید. داخل سینی یا گلدان را از مخلوط ساکولنت پر کنید و دانه‌ها را کمی با فاصله از هم در خاک قرار دهید و کمی آن را داخل خاک فشار دهید. از آنجایی که میوه اپونتیا برای جوانه زدن نیاز به دریافت نور دارد لازم نیست آنها را به صورت کامل به داخل خاک فشار دهید. سپس برای اینکه مراحل رشد را کامل کنید باید گلدان یا سینی خود را زیر چراغ‌های فلورسنت یا در قسمتی که نور زیادی می‌تابد قرار دهید تا امکان رشد فراهم شود.

مراقبت و نگهداری از گیاه

در حالی که منتظر هستید تا بذرها جوانه بزنند باید مرتباً خاک را مرطوب نگه دارید. اما دقت داشته باشید که خاک نباید به طور کامل خیس شود. بعد از جوانه زدن می‌توانید از رنگ آنها تشخیص دهید که آیا به نور بیشتری احتیاج دارند و یا لازم است که آنها را به سایه منتقل کنید. پس اگر بذرها زرد به نظر می‌رسند باید آنها را به نقطه‌ای که نور بیشتری دارد منتقل کنیم. اما اگر به رنگ قرمز یا قهوه‌ای دیده می‌شود میران تابش نور را کاهش دهید. رنگ سبز نیز نشان دهنده آن است که گیاه‌تان در مکان مناسب و نور کافی قرار دارد.

روش کاشت میوه کاکتوس

اگر بذر اپونتیا را درون گلدان قرار داده‌اید باید اجازه دهید که گیاه به صورت کامل در خاک رشد پیدا کند و بزرگ شود. اما اگر بذرها را درون سینی قرار داده‌اید، باید قبل از انتقال آنها به گلدان مطمئن شوید که رشدشان کامل بوده و سالم هستند.

نکات کلی برای پرورش کاکتوس و مصرف میوه آن

  1. کاکتوس گلابی خاردار نیاز به هرس ندارد، مگر اینکه بذرهای کاشته شده آسیب دیده باشند. از طرف دیگر این گیاه نیاز به کود هم ندارد. اما می‌توانید از کود‌های مایع برای سلامتی و رشد بیشتر گیاهان استفاده کنید.
  2. در صورتی که میوه‌ها رشد پیدا کردند می‌توانید آنها را از گیاه جدا کنید و در یخچال نگهداری کنید و ظرف چند روز استفاده کنید. یا بلافاصله به صورت خام یا پخته مصرف کنید. ساده‌ترین راه برای پخت و استفاده از خواص میوه کاکتوس اپونتیا این است که آن را از وسط برش دهید و کامل کبابی کنید. و یا می‌توانید آنها را به صورت نگینی خرد کنید و تفت دهید و به غذاهایی مانند تخم مرغ و … اضافه کنید.
  3. هنگام جدا کردن میوه کاکتوس اپونتیا باید به گلوکیدهایی که تقریباً نامریی هستند و روی سطح میوه را پوشانده‌اند توجه داشته باشید. زیرا به راحتی می‌توانند وارد پوست شوند و خارج شدن آنها بسیار سخت خواهد بود. توجه داشته باشید که هنگام جدا کردن میوه‌ها از دستکش‌های ضخیم استفاده کنید و میوه‌هایی که رنگ نارنجی قرمز و یا بنفش دارند را از گیاه جدا کنید. زیرا میوه‌های سبزتر جوان هستند و هنوز به صورت کامل نرسیده‌اند.
  4. برای از بین بردن گلوکیدها می‌توانید میوه را به صورت کامل بر روی شعله اجاق گاز، یا کباب پز قرار دهید تا از بین بروند. همچنین می‌توانید پوست میوه آن را جدا کرده و آن را همانطور که هست بخورید یا از میوه‌های آن درون ژله و یا به صورت آبمیوه استفاده کنید.

دیدگاه (2)

  • Etminan پاسخ

    خیلی مفید بود. من با روش قلمه زنی تونستم کاکتوس رو بکارم.

    1403-03-19 در 5:38 ب.ظ
    • s-mallahi پاسخ

      سلام دوست عزیز. خوشحالم که برات مفید بوده.

      1403-03-21 در 2:21 ب.ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *